אני כמובן, חלק מאותם 90 האחוזים. עכשיו אני עובד מהבית אך כשעבדתי במשרד, תמיד הייתי במשרד, אלא אם גססתי. החברה שלי מנהלת מדיניות חופשת מחלה נדיבה, עד 3 ימי מחלה בתשלום ללא אישור רפואי וללא הגבלה במהלך השנה. בשנת 2004 כשהיה חיבור מהיר לאינטרנט מהבית, יכלתי לבצע 90% מהעבודה שלי מהבית אך עדיין הייתי מגיע למשרד.
אותו הדבר קורה לבוס שלי, לעמיתים שלי לעבודה ואנשים ממחלקות אחרות. כשהעובדים נשארים בבית כדי לשמור על הילדים החולים שלהם, הם נדבקים במחלה וכשהם מגיעים למשרד הם מעבירים את החיידקים הלאה.
עם הטכנולוגיה של היום, אין כמעט צורך שהעובדים יגיעו למשרד כשהם חולים (המשפט הזה לא תקף לגביי מקומות עבודה שבהם נדרשת נוכחות פיזית). כולנו נהיה פחות חולים, אם נישאר בבית כשאנחנו חולים, נשטוף את הידיים בסבון, ננקה את המקלדות, הטאבלטים והסמארטפונים וכמובן ננקה את הידיות של הדלתות.
אז מה אתם יכולים לעשות כבעלי עסקים כדי להוריד את כמות העובדים החולים במשרד?
הישארו בבית כשאתם חולים
אם הבוס אומר "יש לי שפעת, אני לא אהיה במשרד בשלושת הימים הקרובים" זה ישפיע על עובדים אחרים שינהגו כמוהו.
עודדו אנשים להישאר בבית כשהם חולים
נכון, לפעמים אנשים משקרים ואומרים שהם חולים ואתם לא רוצים לעודד אנשים להישאר בבית בכל פעם שכואב להם הגרון אבל אתם צריכים ליצור סביבת עבודה בה מותר לעובדים להישאר בבית כשהם חולים.
אני לא מצפה ממכם לטפח סביבה שבה זה בסדר לא לבדוק את המיילים שלכם בזמן שאתם חולים (למרות שמדי פעם קורה שאתם או העובדים שלכם חולים במחלה המונעת מכם אפילו לבדוק מיילים). אם אתם מעסיקים עובדים טובים שעובדים קשה, הם יבצעו את העבודה שלהם למרות המחלה שלהם.
אם יש לכם עובד שנשאר בבית עם כל אפצ'י קטן, התמודדו איתו ישירות. אחרת, אתם צריכים לחשב תנאים המתאימים ל- 3 רמות מחלה:
1. התקררות קלה – העובדים עדיין מגיעים למשרד.
2. מחלה המאפשרת לעובדים לעבוד מהבית. אך אתם חייבים להבין שהם לא יוכלו לתת 100% מכמות האנרגיה שבד"כ הם משקיעים.
3. מחלה קשה שדורשת מנוחה מוחלטת – העובדים צריכים לקחת את הזמן להבריא ללא עבודה.
לאחר מכן, אתם צריכים לדאוג שאתם פועלים לפני התנאים האלה בעצמכם. שימו לב שאתם משלמים עבור ימי המחלה ולא מורידים ימי מחלה או חופשה בזמן שהעובדים עובדים מהבית כשהם חולים.
זכרו שכל העובדים מתעדים את משך זמן עבודתם, לא משנה אם הם עובדים מהמשרד או מהסלון בבית שלהם.
ומהי התוצאה הסופית? פחות חיידקים במשרד, מה שאומר שבסה"כ יהיו פחות ימי מחלה במשרד, זה ניצחון לשני הצדדים. תהיו חלק מאותם אנשים 10% הנשארים בבית כשהם חולים.