תקציר מאמר מתוך אתר
עסק המסעדנות אינו לבעלי לב חלש, חייבים להיות בעלי תשוקה, מסירות ותוכנית עסקית יציבה. באמצעות שמירה על סדר וארגון, תוכל ולחסוך זמן וכסף ולשמור על מסעדה פעילה במשך שנים.
אם אתם שוקלים לפתוח מסעדה, מומלץ לבצע את השלבים הבאים:
1. כתבו תוכנית עסקית
כל בית עסק חייב מודל עסקי. בענף המסעדנות, תוכנית עסקית תעזור לך לשמור על מיקוד בדברים הבסיסיים: הזדמנויות בשוק, מצבם הפיננסי וסדר הפעולות לביצוע. תוכנית עסקית טובה יכולה לעשות את כל ההבדל, בין קבלת הלוואה לפתיחת המסעדה לבין סירובו של הבנק לאשר את ההלוואה. טיפ: כנסו לאתרים Business Plan Pro או RestaurantBizPlans.com, הם יעזרו לכם לכתוב תוכנית עסקית.
2. סדרו את כל הניירת הנדרשת
3. קבעו את סוג המסעדה והקונספט
רשימת סוגי המסעדות היא אינסופית. אתם צריכים לשאול את עצמכם האם אתם מעוניינים לרכוש זכיון למסעדה קיימת או לפתוח מסעדה חדשה. טיפ: כנסו לאתר AllFoodBusiness, ותוכלו לקבל מידע נוסף על קונספטים למסעדות. כמו כן, ניתן להיכנס לאתר FoodService411 המספק מידע שחובה לדעת לפני פתיחת מסעדה.
4. שכרו יועץ מסעדות
אם אין לך ניסיון בעסקים, פתיחת מסעדה יכולה להיות אתגר יותר קשה ממה שחשבת. השקיעו בחברת ייעוץ טובה, זה יכול לחסוך לכן המון כסף בהמשך הדרך.
5. נהלו בצורה נכונה את כלל הפעולות במסעדה
חסכו בזמן ובכסף באמצעות ניצול יעיל של הזמן, ארגון המצב הפיננסי, שמירה על עמידה בתקציב ומעקב אחרי עלויות העובדים. ישנם המון פתרונות לבעלי מסעדות, תמצאו פתרון שיעבוד בצורה הטובה ביותר עבורכם. ככל שתהיה יותר מאורגנים, כך יגדלו הסיכויים להצלחה. טיפ: השתמשו באתרים Virtual Restaurant או RestaurantForms , הם כלים מצוינים שיעזרו לכם בניהול הזמן והמטלות.
6. מצאו את השף המתאים ביותר למסעדה שלכם
מציאת השף המתאים יכולה להיות ההחלטה המשמעותית ביותר שתעשו. בהתאם לתפריט שתרצו, אתם חייבים לשכור שף שיעמוד בציפיות שלכם ושל לקוחותיכם. קחו את הזמן לפני שתבחרו את השף, תראיינו מספר שפים ולפני שתחליטו על השף המתאים כדאי שתהיו בטוחים שהשף שבחרתם יהיה מקצועי.