כמנהל מערכות מחשוב וחבר באגודת "High Tech Crime Consortium", קווין מקדונלד ראה מספר אסונות בתחום איסוף הנתונים: חברה רפואית שכל רשומות החולים שלה אבדו בשריפה במחסן, אתר האינטרנט של המשטרה נמחק, עובד רשלני שפך קולה על שרת המחשב ועוד.
מקדונלד ממשיך ואומר שאם בעלי עסק קטן איבדו את מאגר הנתונים שלכם, סביר להניח שהם לעולם לא יצליחו להתאושש. כיום אחסון מידע הינה פעולה מאוד זולה, אם אתם לא יכולים להרשוות לעצמכם לשלם על פעולה זו, מוטב שתסגרו את העסק שלכם.
יחד עם זאת, עסקים קטנים רבים אינם מתכוננים כראוי להתמודד עם אובדן נתונים. סקר שערכה חברת CARB בבוסטון, בדק חברות בעלות 30 מחשבים ומעלה. מטרת הסקר היתה לסקור את הפערים בתוכניות הגיבוי של החברות. הסקר גילה כי 70 אחוזים דיווחו שהם מבצעים גיבוי, 48 אחוזים דיווחו שהם איבדו או מחקו בטעות מידע ו-13 אחוזים דיווחו שהם חוששים מאובדן נתונים.
מומחי אבטחת המחשב ממליצים לערוך גישה מקיף לכל המידע של החברה, כולל חשבונות לתשלום, מסדי נתונים של לקוחות, רשימות ספקים, חוזים ועוד. מפני שאין פתרון קסם החסין מפני כל התקלות, חברות קטנות צריכות להשתמש בשירותי גיבוי כל מערכות המחשוב, כולל המחשבים המשרדיים, טאבלטים וסמארטפונים באתר גיבוי מאובטח אונליין.
להלן מספר המלצות:
גיבוי מקומי
חברות קטנות נוקטות בגישה של אחסון נתונים מסורתית הכרוכות בהכנת קלטות גיבוי או כוננים קשיחים חיצוניים. בשיטה זו נתוני החברה מועתקים על בסיס תקופתי. הקלטות או הכוננים הקשיחים מאוחסנים מקומית בבית העסק, בד"כ בכספת חסינת אש. היתרונות לשיטה זו הינם עלויות נמוכות, גישה נוחה וכמעט ללא מורכבות.
גיבוי של משרד קטן לא צריך להיות תהליך משוכלל וברוב המקרים תוכלו לקנות כונן קשיח של 2 טרה בייט עבור פחות מ-150 דולר. ביל קארי נשיא מערכות סייבר כותב שצריך לקחת בחשבון שגיבוי ידני אינו אמין שכן טבע האדם הוא לשכוח. חברות קטנות לרוב לא צריכות סגל ייעודי שיתמחה במערכות המחשוב, כיום ישנן מבחר תוכנות מחשוב המבצעות גיבוי אוטומטי עבור פחות מ-50 דולר.
קארי ממשיך ומוסיף: אתם יכולים להשתמש בכונן קשיח לגיבוי הרשת המשרדית ולהשתמש בתוכנת סנכרון כמו GoodSync המבצעת גיבוי במרווחי זמן אוטומטיים.
החסרונות באחסון נתונים מקומי, במידה וישנה שריפה, שיטפון או אסון אחר הפוקד את המשרד שלכם. כל החומרה שלכם, כולל הכוננים הקשיים וקלטות הגיבוי יושמדו יחד עם מערכות המחשוב. כמו כן, כוננים קשיחים המחוברים לשרתים יכול ליפול קורבן לוירוסים שונים או לכשל מערכת. חיסרון נוסף, מעסיקים או אנשים מבחוץ יכולים לגנוב ציוד מהמשרד.
גיבוי אונליין
שירותי ענן הפכו להיות פופולריים בשנים האחרונות, ספקיות רבות מציעות חבילות אחסון לעסקים קטנים עבור דמי שירות חודשיים על פי כמות הנתונים המאוחסנים. בעלי עסקים קטנים צריכים לבחור ספקים אמינים המאחסנים את מידע בקוד מוצפן ובשרתים מאובטחים במספר מקומות. כמו כן, צריך לשאול כמה מהר ניתן לגשת אל הקבצים במקרה חירום.
פיט למסון, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל של קבוצת עסקים קטנים Carbonite אומר ששירותי ענן מקוונים נעים בין 200 ל-2,000 דולר בשנה. מרבית העסקים לא צריכים לשלם יותר מאלף דולר לשנה. אחסון מידע אונליין מבטל את הסיכון של אסון במשרד או גניבה ומספק יתרון נוסף, המשתמשים יכולים לגשת אל המידע מכל מחשב.
פיל סימון, יועץ טכנולוגיה בכיר טוען שלרבים מבעלי העסקים הקטנים יש חוסר אמון בסיסי בשירותי ענן, מעצם העובדה שהם צריכים לשלוח את הנתונים שלהם למקום שאין להם שליטה ישירה עליו.
סימון משתמש בשתי הגישות, גיבוי מקומי באמצעות כונן קשיח וגיבוי אונליין. כמו כן, סימון אוהב תוכנות חופשיות בקוד פתוח, כגון דרופבוקס בה הוא משתמש לגיבוי ושיתוף קבצים.
דוד גרינבאום, בעל חברה לתיקון מחשבים, ממליץ לבדוק את מערכות המחשוב לפחות פעמיים בשנה. תנסו לשחזר מידע אקראי כמו מסד הנתונים של מערכת ה-CRM שלכם, האם ניתן לשחזר את המידע כראוי?
אשר דהן, מנכ"ל חברת Accurate data networks ממשיך וטוען שגיבוי מערכות המחשוב יחסוך לכם כסף רב בשחזור המידע במקרה חירום וסביר להניח שאפילו יציל את בית העסק שלכם.