סוף סוף ממשלות ישראל וארה"ב השלימו את כל התנאים לקבלת ויזת העבודה E2, מה זה אומר והאם כל הנוצץ זהב "בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות"?
ארצות הברית של אמריקה, הארץ בה הכול זז יותר מהר, נראה יותר גדול ועולה הרבה יותר, תמיד היוותה מוקד משיכה ולא רק לנו הישראלים אלא למהגרים רבים מרחבי העולם בעיקר אירופאים שברחו מן היבשת המדממת של המאות הקודמות ולאחר מכן תושבי יבשת אמריקה הדרומית ושכניהם המקסיקנים. כיום אוכלוסיית ארה"ב מונה כ310 מיליון אנשים המחולקים ב 50 המדינות המרכיבות את הפדרציה שנקראת ארצות הברית וכולם כפופים לחוקה.
במרוצת השנים הממשל האמריקני החל מיישם תקנות למניעת כניסה של אזרחי מדינות רבות (מסיבות כלכליות ובטחון המדינה), כך הפכה המילה "גרין כארד" שם נרדף לזכייה בלוטו ממש. הגרין כארד הוא בעצם אישור תושב הקבע של כל מי שאיננו אזרח ארה"ב, באמצעותו הוא יכול לפתוח עסק, לקבל הלוואות בנקאיות ולחיות את חיו כאזרח אך חלות עליו תקנות שונות (פלילים והעלמות מס ) שאם לא עמד בהם יגורש. בעבור מי שאיננו מעוניין בגרין קארד וחיים אמריקאים עם דונאטס והמבורגר, אלא רק לעבוד ולהשקיע במדינה, ישנה ויזה מיוחדת הנקראת E2.
ויזה E2 – מה השתנה ב 2017?
ויזת העבודה E2 היא בעצם ויזת השקעה במועדון אקסקלוסיבי של מדינות המקיימות קשרי מסחר עם ארה"ב. עוד בתחילת כהונתו השנייה של הנשיא אובאמה, החלו המגעים בינינו לבין האמריקאים בדבר קבלת האישור ההדדי המתיר השקעות של אזרחים במדינה החתומה עם ארה"ב ולהיפך. בתחילת ינואר השנה (2017) אושרו התקנות הישראליות בדבר ההשקעות של אמריקאים כאן בישראל והותרו חסמים פוליטיים של האמריקאים בדבר השקעות של ישראלים במדינה. השוני העיקרי הוא בהקלות על קבלתה של הויזה עבורנו הישראלים, החל מ2017 בעלי עסקים ישראלים אינם נדרשים להצהיר על סחר ממשי בין המדינות בעבר, הוכחת וותק במקום העבודה השולח אלא רק לשכנע את אנשי הקונסוליה האמריקאית על היתכנות התוכנית העסקית וההשקעה המתוכננת בארה"ב, כמו כן ניתן הויזה ניתנת ל2-5 שנים עם אפשרויות הארכה כל זמן שהעסק פעיל.
לא כל הנוצץ זהב
למרות הפיתוי הרב שיש במעבר, בייחוד עכשיו עם ההקלות בקבלת הויזה, חשוב לבדוק טוב טוב האם המהלך הזה באמת משתלם? וכדי להשקיע בשוק האמריקני צריך בראש ובראשונה לדעת כיצד הוא בנוי ומהן ההתחייבויות והתשלומים אותם תצטרכו לשלם מדי חודש/שנה, בייחוד כשיש לכם התחייבויות נוספות גם בארץ (ביטוח לאומי), חשוב שתדעו כי מיסוי אמריקאי שונה מאוד ממערכת המיסוי הישראלית, אדם שאיננו בקיא יכול במהרה למצוא עצמו מואשם בעבירת אי דיווח שמשמעותה – חזרה הביתה ושלילת הויזה.