אתר BusinessCity מביא בפניכם כמה נקודות חשובות עליהן יש להתמקד כאשר בוחרים ספקים לביצוע עבודות או שירותים שוטפים וחד פעמיים עבור מוסדות, חברות ועסקים.
מידע על הספק המבוקש
בררו מה ההתמחות של בית העסק, באיזה אזורים בארץ הוא פועל, מה המרחק הגיאוגרפי של הספק מהעסק שלי, האם יש לו רשיון ממשרד ממשלתי כלשהו/ תו תקן ממכון התקנים הישראלי.
פגישת ייעוץ חינם
רוב הספקים מציעים פגישת ייעוץ ראשונה חינם, תנצלו את הפגישה להתרשמות כללית על הספק, עמידה בלוחות זמנים, יחס אל הלקוח, האם הגיע מוכן לפגישה? האם למד על החברה שלכם לפני הפגישה? האם בא עם מסמכים/חוזים כתובים מוכנים מראש או שניסח חוזה בעל פה במקום?
רשימת המלצות
תבקשו המלצות מהספק מחברות שעובדות עימו ומלקוחות של הספק שיוכלו לשפוט את הספק במקצועיות. חשוב להיזהר מהמלצות גולשים באינטרנט שאין אפשרות לדעת מה מקורם.
גודל החברה
תשאלו האם הספק הוא מופע של איש אחד או חברה עם כמה עשרות ומאות עובדים, גודל החברה משפיע על כמות העבודה אותה הספק יכול לספק. בחרו ספק המתאים לגודל העבודה.
ערבות פיננסית
תנסו לברר האם לספק שלכם יש גב כלכלי (הצגת דוחות פיננסים של החברה), אם הספק שלכם בבעיה פיננסית, הוא עלול לא לספק את ההזמנה/ השירות.
אחריות ושירות לקוחות
ודאו שהספק שלכם מעניק אחריות ושירותים גם לאחר תום העבודה / השירות, שתהיה כתובת במידה ויש חוסר שביעות רצון מאיכות העבודה או במידה ויש תקלה.
קבלני משנה
בדקו מי מספק לכם את ההזמנה – האם זה הספק עצמו או קבלן משנה. אם העבודה מבוצעת ע"י קבלן משנה ערכו את כל הבדיקות על קבלן המשנה במקביל לבדיקות הספק המחויב אליכם.
תנאי האשראי
יש לנהל מו"מ על תנאי האשראי הניתנים לספקים. במו"מ משלבים בין מחיר השירות, ההנחה שאתם מעוניינים בה ותנאי אשראי. אין לתת אשראי לספקים הנמוך מאשראי הלקוחות, פעולה זו תוביל לתזרים מזומנים שלילי.
חתימה על חוזה
לאחר שבחרתם את הספק המבוקש, חשוב לחתום על חוזה כתוב המפרט על נקודות היציאה מהחוזה, קנסות אי עמידה בלוחות זמנים, ומה כוללת העסקה (חומרים, שירות, תנאים, אחריות וכו').
מחיר או איכות?
לא תמיד המחיר הוא הקובע אלא האיכות (ערכו השוואת מחיר בין כמה ספקים). תשאלו עם אילו חומרים הספק שלכם משתמש, האם עובדים אצלו בעלי מקצוע או עובדים בעלי הכשרה הנעשית במקום.