מאמר באדיבות: חברת מובמנט
המודעות לנושא של רווחת העובדים במקום העבודה נמצאת בעליה מתמדת בעשור האחרון. מחקרים רבים הוכיחו ששביעות רצונו של העובד קשורה באופן ישיר לאופן עבודתו, לרצונו לתרום לארגון ולתחושת השייכות שלו למקום ולכן מעסיקים רבים נותנים היום את הדעת על הנושא ומחפשים מגוון דרכים יצירתיות להפוך את עובדיהם למרוצים בכל התחומים.
רווחת העובד לפני הכל
דאגה לרווחת העובד היא כבר מזמן אינה רק דאגה לשכר הולם, לדמי הבראה ולימי כיף לעובדים. בתמיכת המחקר, ניתן לראות יותר ויותר מעסיקים שמבינים שהדאגה לבריאות העובדים חשובה לא פחות ובוחרים להשקיע בנתיב הזה.
בריאות בעבודה הוא אמנם לא תחום חדש, אך המחקר בו התפתח ביתר שאת בעשור האחרון. המחקר מגלה כי דאגה לבריאות העובדים היא עניין משתלם במיוחד לכל הצדדים. מקום עבדוה שמשקיע בבריאות העובדים נהנה במספר מישורים- הערכה רבה מצב העובדים, תפוקת עבודה מוצלחת יותר, העדרויות פחותות בשל מחלות ועוד.
מעסיק שמחליט להשקיע בתחום בריאות העובדים יכול לפנות לחברה המתמחה בשירותי בריאות למקומות עבודה. מגוון השירותים הוא רחב וכל מעסיק צריך לבחור בהתאם לתקציב המיועד לנושא.
שירותי בריאות במקום העבודה כוללים הקמת חדר כושר לעובדים, פיקוח תזונתי על חדר האוכל, סדנאות הרזיה לעובדים, חוגי פעילות גופנית במשרדים ועוד. ההשקעה הגדולה ביותר מבחינת המעסיק היא כמובן הקמת חדר כושר מיוחד לעובדים ולכן זוהי בחירה שנעשית לרוב על ידי חברות גדולות ובעלות אמצעים.
כיצד מקימים חדר כושר במקום העבודה?
בשלב הראשון יש לבחור חברה מקצועית ומנוסה, שכן הקמת חדר כושר אינה עניין פשוט. בפגישות ההכנה צריך המעסיק לספק לחברה שנבחרה להקים את חדר הכושר את מירב האינפורמציה הדרושה לו כדי להצליח להתאים את לדר הכושר לכל הצרכים והאילוצים- התקציב המוקדש לנושא, השטח שמוקצה להקמה, אפיון כח האדם המיועד להשתמש במקום ועוד.
ניתן לבחור בין מספר סוגים של חדרי כושר, בהתאם לצרכיו של המעסיק ויכולות התקציב שלו. יש הבוחרים בהקמת חדר כושר מלא, שכולל מכשירים לפעילות גופנית מכל הסוגים ( אירובית, חיזוק שרירים, עיצוב וכו'), סטודיו לחוגים וסדנאות ואימונים אישיים על ידי מאמנים מקצועיים.
יש הבוחרים באופציה מצומצמת יותר של חדר כושר, שכולל רק מכשירים בודדים. הבחירה נעשית בדרך כלל בהתאם למגבלות התקציב. גם אם מחליטים לוותר על הקמת סטודיו לחוגים, מומלץ לבחור באופציה משולבת, הכוללת אפשרות לפעילות אירובית וגם מכשירים לחיזוק השרירים על מנת לאפשר לעובדים לבצע אימון מלא.
הליווי של החברה שנבחרה להקים את חדר הכושר הוא לכל אורך הדרך. החל משלב בחירת המכשירים, בניית מערך החוגים, תפעול שוטף ושדרוג חדר הכושר, כל אלו הם חלק מעבודתו של מקים המתחם.
לסיכום, ברור כי הקמת חדר כושר במקום העובדה היא פריבילגיה השמורה למעטים. אך סביר להניח כי עם הזמן יותר ויותר חברות יבינו את היתרונות הרבים שיש בכך ויבחרו לעשות את המאמץ ולהשקיע בתחום, מה גם שניתן היום להתאים חדרי כושר לטווח רחב של תקציבים וגם לבנות אותם בהדרגה וכך לאפשר ליותר מעסיקים לדאוג לרווחת עובדיהם ובריאותם בצורה זו.